Bliv FDM medlem

- og få en masse fordele til dig og din bil

Kampagnetilbud: Spar 20% første år.

Bliv medlem

Tjek bilen for restgæld

Når du handler brugt bil, er det vigtigt at undersøge, om der er restgæld eller pant i bilen. Foto: Billedbank

Når du handler brugt bil, er det vigtigt at undersøge, om der er restgæld eller pant i bilen. Du kan risikere at overtage gælden, når du køber bilen.

Du skal undersøge, om der er restgæld i bilen, før du beslutter dig endeligt for at købe en brugt bil og underskriver en slutseddel. Restgælden kan være et billån hos et finansieringsselskab eller pant taget i bilen. Selv om du skriver i slutsedlen at, at bilen leveres fri og uden gældsforpligtelser, kan du alligevel ende med, at sidde tilbage med en økonomisk øretæve. For uanset slutsedlens ordlyd vil en panthaver med et sikret krav i bilen nemlig stadig kunne gøre dig som køber ansvarlig.

Overvejer du ny bil? Brug FDMs bilguide til at finde din næste bil

Undersøg selv restgæld

Det er altid vigtigt selv at undersøge, om der er restgæld i bilen - specielt hvis der er tale om en nyere brugt bil. For at undersøge det kan du kontakte "Den Digitale Bilbog" ved Tinglysningsretten. Din henvendelse skal ske via hjemmesiden. Du skal kunne oplyse bilens stelnummer (står på registreringsattesten). Oplysningen er gratis.

UNDERSØG SELV: Restgæld via Tinglysningsretten

Hvis der er restgæld

Skylder sælger penge til bank eller finansieringsselskab, kan du få oplyst dér, hvor meget det drejer sig om. I stedet for at betale sælger alle pengene for bilkøbet, kan du vælge selv at indbetale beløbet, der skyldes til kreditor på betingelse af, at kreditor afmelder sin ret i "Den Digitale Bilbog". På den måde er du sikret, at gælden rent faktisk bliver indfriet. Hvis der er restgæld i bilen, bør du desuden tage FDM med på råd, før du afslutter bilhandlen. Så du sikrer, at du ikke står tilbage med en andens gæld. Som medlem af FDM er juridisk rådgivning en del af dit medlemskab.

FDM anbefaler, at du altid tjekker "Den Digitale Bilbog", inden slutsedlen underskrives.

TJEK RESTGÆLD: Digitale Bilbog

Brug FDM slutseddel

Når du indgår handlen om bilen, bør du benytte FDMs slutseddel. Her skal sælger give de oplysninger om bilen, han kender til. Det gælder fx skader, serviceeftersyn og større reparationer. Sælger skal også selv give oplysning om evt. restgæld i bilen, men du bør alligevel altid selv tjekke restgæld 

DOWNLOAD: FDMs slutseddel

Råd og vejledning

Som medlem af FDM, kan du får hjælp til dit bilkøb af vores jurister og teknikere. Dit bilkøb kan ikke fortrydes, når først du har underskrevet en slutseddel. Er du i tvivl, så tal med FDM før du skriver under. Husk også at tage forbehold i din slutseddel, så FDM efterfølgende kan gennemgå den for dig. her vil FDM også tjekke om der er restgæld i bilen for dig.

Kontakt FDM Rådgivning

Bliv medlem af FDM og få hjælp til bilkøbet

FDM anbefaler også på fdm.dk:

Sikkert bilkøb med FDM

Gør en god privat handel

Lad FDM tjekke slutsedlen

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Rediger
 |  Skrevet af: Jaime Bastidas
#2Enig. Hvilke felt skal man kigge på i bilbogen?
Rediger
 |  Skrevet af: Philip Adelé
#1Super læsning.

Dog kan man ikke se hvor meget gæld der er tilbage i bilen. Kun hvor meget der var til at starte med? :(

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen