Mini udvider med helt elektrisk mellemmodel

For første gang lancerer Mini en model, der udelukkende skal være fuldelektrisk. Aceman hedder nyheden, der har verdenspremiere i Kina, hvor bilen også skal bygges. Aceman er en crossover midt mellem Cooper og Countryman.

Rød Mini Aceman på stand skråt forfra.
Nyt om biler

Næsten to år efter at Mini gav en forsmag på en helt ny crossover-model er den færdige bil omsider blevet præsenteret. Det skete med en afsløring på biludstillingen Auto China med koncerndirektør Oliver Zipse forrest på scenen.

Aceman hedder nyheden, hvilket også var navnet på konceptudgaven fra 2022. Det er et nyt navn hos Mini, der ellers hylder historiske navne.

Designet på den færdige Aceman ligger meget tæt på konceptudgaven, som ser ud til at være skabt efter at produktionsudgaven var færdig.

Rød Mini Aceman bagfra.
Mini Aceman kommer kun som elbil, hvor rækkevidden bliver op til 406 km. Aceman er altid femdørs, og nærmeste konkurrent bliver nok Volvo EX30, der er lidt større.

Midt mellem Cooper og Countryman

Aceman er en crossover, som placerer sig nærmest midt mellem den tredørs Cooper (og snart den femdørs) og SUV’en Countryman. Designet er tro med mærkets opdaterede, minimalistiske design, og ligner meget en krympet Countryman.

Med en længde på 4,07 meter er Aceman 22 cm kortere end Cooper og 23 cm kortere end Countryman.

For første gang lancerer Mini en bil, der udelukkende kommer fuldelektrisk. Det lod Mini også omverdenen tro, da Cooper sidste år blev lanceret som elbil. Men det skulle vise sig, at der også kom en benzin-udgave i helt samme stil, men med en noget anden teknik.

Rød Mini Aceman skråt forfra.
Aceman har de samme karakteristiske forlygter som Countryman - som er helt anderledes end Coopers næsten kuglerunde. 

Kommer fra Kina - de næste par år

To udgaver tilbydes: Aceman E med 184 hk og en rækkevidde på 298-310 km. Lynladning kan maks. ske med 75 kW. Den anden er Aceman SE, hvor motoren er oppe på 218 hk og rækkevidden øget til 382-406 km. Her kan der lades med op til 95 kW.

Aceman er lige som Cooper baseret på en ny elbilplatform, som er udviklet af Spotlight Automotive, et jointventure mellem BMW Group og Great Wall Motors. Bilen bliver i første omgang kun bygget i Kina, men fra en gang i 2026 er et nyt samlebånd i Storbritannien klar til at supplere.

Ankomsten i Danmark er beregnet til oktober.

Mand i jakkesæt foran rød Mini.
BMW Groups koncernchef Oliver Zipse stod for afsløringen af Mini Aceman i Beijing. Kina er et særdeles vigtigt marked for BMW, lige som det er for de øvrige tyske mærker.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2024 og 2025